Madárbarát iskola

Madárbarát iskola vagyunk 2018 őszétől

Iskolánk csatlakozott a Magyar Madártani Egyesület által meghirdetett Madárbarát Iskola című programhoz, mely lehetőséget kínál a környezeti nevelés kiszélesítéséhez. A madarak megfigyelésén túl több madáretető kihelyezésével, folyamatos működtetésével madáritató biztosításával és téli madáretetéssel segítjük az iskola kertjébe látogató “tollas” barátainkat.

Jártunk már Dinnyés-Fertőn is, ahol láthattuk az őszi fecskehúzást. Gyakran meglátogatjuk a Duna-parton a Madárligetet és téli útjaink során megtöltjük az ott kihelyezett madáretetőket is.

2022 nyarán megnyílt a székesfehérvári Vadvédelmi Központ, ahol már azóta több osztályunk is járt. Megismerkedtek az ott folyó munkával, a sérült illetve talált madarakkal való bánásmóddal, a központba került sebesült madarak gondozásával. 

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az év madara pályázat útján kiválasztott madárfajra, amikkel igyekszünk megismertetni tanítványainkat.

Szoros kapcsolatot ápolunk a Magyar Madártani-és Természetvédelmi Egyesülettel. Figyelemmel kísérjük felhívásaikat, ezzel is támogatva munkájukat.