Állatbarát Iskola

Iskolánk 2022-ben sikeresen pályázott az Állatbarát iskola díjra, melynek elnyeréséhez olyan tevékenységek végzésén keresztül jutottunk, melyek támogatják az állatvilág megismerését, a felelős állattartás iránti elkötelezettséget. Csatlakoztunk az Állatorvostudományi Egyetem állatvédelmi kódexéhez, mely kimondja, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni is képes élőlények. A biológiai sokféleság védelme és a természet fenntarthatósága érdekében kiemelt feladatunk az állategyedek védelme. Az állatokkal szembeni kegyetlenség és az emberekkel szembeni erőszak szoros összefüggésben áll egymással.

Célunk, hogy minél több oldalról megismertessük tanítványainkkal az állatvilágot, az állatok jellemzőit,  szokásait hogy védelmükben mi is részt vehessünk. 

Látogatóban járt nálunk a „Bogárháton” csapata, akik mesés előadás formájában mutatták meg a gyerekeknek az érdekes rovarvilágot. 

Kapcsolatban állunk a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesülettel, a Duna-Dog Centerrel. 

Intézményünkben állatasszisztált foglalkozásokra, kutyabemutatókra kerül sor. Osztályaink fecskehúzást tekintenek meg ősszel, ellátogatnak a székesfehérvári Vadvédelmi Központba, állatkertekbe. Januártól figyelemmel kísérjük az év élőlényeinek választását és megismerkedünk a kiválasztott egyedekkel.

Nagy hangsúlyt fektetünk a felelős állattatás szabályainak megismertetésére is.

2022 telén részt vettünk az első Állatvédelmi Témahéten és célunk, hogy ez a témahét is rendszeres programunkká váljon a következő tanévekben.