Külföldi testvériskolai kapcsolat

Külföldi kapcsolataink

A Móricz Zsigmond Általános Iskola a több évtizedes hagyományokat ápolva mindig fontosnak tartotta, hogy a magyar kultúrát, a Dunaújvárosban működő magas színvonalú művészeti életet határainkon kívül is bemutassa, népszerűsítse, felhívja az Európai Unió polgárainak figyelmét Magyarország értékeire. Ezt a kultúrmissziót nagyon fontosnak tartjuk, ezért alakítottunk ki szoros – immár több éve folyamatosan élő – kapcsolatot a németországi Reuchlin Gymnasiummal. A bajor gimnázium diákjai rendszeresen látogatnak hozzánk, és évről évre a mi iskolánk is meghívást kap tőlük vendégszereplésre.

Külföldi útjaink során komoly, nagy közönséget vonzó koncerteket adunk bajorországi vendéglátóinknak köszönhetően.

Ezeket a külföldi látogatásokat igen komoly felkészülési időszak előzi meg. Kórusaink, néptánccsoportjaink energiát és időt nem kímélve szeptembertől kezdve külön próbákon készülnek a fellépésekre.  Előadásaink gerincét magyar szerzők kórusművei és a magyar népzenén alapuló néptáncos produkciók alkotják. 

A látogatások idején a diákok a vendéglátó ország családjainál laknak, így egy teljes hetet tölthetnek idegen nyelvi környezetben, amely igen nagy motiváló erő az idegen nyelv tanulásában. 

Közös kirándulásokon, idegen nyelvi esteken vesznek részt a tanulók, amelyek során szoros barátságok, kapcsolatok alakulnak ki.

www.reuchlin-in.de