Energiatudatos Iskola

Iskolánk az idei tanévben is pályázott az Energiatudatos Iskola díjra. Sikeres pályázatunknak köszönhetően elnyertük az „Energiatudatos Iskola 2022” díjat, melyre nagyon büszkék vagyunk, hisz ez eddigi munkánk elismerése.

Vállalásaink között szerepel a kapcsolattartás az Éghajlatvédelmi Szövetséggel, azon belül is a „Levegő munkacsoporttal” , melynek programjaihoz kapcsolódunk, ezzel is csökkentve a légszennyezettséget. Növényültetésekkel , növénygondozással tesszük szebbé környezetünket. A programjaink keretében törekszünk a műanyagmentességre, fontos szerephez jut a hulladékmentesség, illetve az újrahasználatra és az újrahasznosításra törekvés. Díjnyertes iskolakertünkben az ökogazdálkodású kertművelést tapasztalhatják meg tanulóink, gyöngyözőcső és esővízgyűjtő használatával a víztakarékosság lehetőségét ismerik meg. 

Népszerűsítjük a gyalogos-és kerékpáros közlekedést, a tömegközlekedési eszközök használatát tanítványaink körében. 

Diákjainkat arra neveljük, hogy óvják környezetüket, kevesebb energia felhasználásával, kisebb környezeti lábnyommal végezzék tevékenységeiket, tegyenek meg mindent az élhető jövőért. 

Vallalasok-1-Energiatudatos-iskola-2021