Sulizsák program

Iskolánk csatlakozott a Sulizsák programhoz, mely ruhagyűjtés az iskolának. Gyűjtéssel lehet segíteni az intézményünknek, így támogatva a textil újrahasznosítását.
A zsákok összegyűjtésének napja 10. 07. Az elszállításának napja: 2018. 10. 08. reggel 8-9 óra között.

Kedves Szülők!
A Sulizsák program keretein belül ruhagyűjtési nap kerül megrendezésre az iskolában, ahova tanulóink behozhatják az otthon és környezetükben már nem használt, a program előírásainak megfelelő ruhákat, kiegészítőket, cipőket.

A gyűjtés menete:
1. A gyerekek hazaviszik az előre elkészített zsákokat és szórólapot. ( A pikniken is osztjuk őket)
2. Az előírásnak megfelelő darabok összegyűjtése.

Ami elfogadható:  újrahordható női, férfi és gyerek ruhadarabok, összepárosított cipők, kézitáskák, sapkák, sálak kalapok, fehérnemű, zokni, lepedő, függöny, törülköző, pizsama.

Ami nem elfogadható: paplan, takaró, párna, szőnyeg, fürdőszobai szőnyeg, szakadt, lyukas, koszos és nedves ruhadarabok, munkaruházat, textildarabok, anyagok, nem kész ruhák.

  1. A szórólap alsó részének kitöltése, zsákra ragasztása
    4. A megtelt zsák beszállítása az iskolába.

Információk a gyűjtéshez:

  • minden zsákhoz szükséges egy matrica, mely a zsákok átvételkori regisztrációját szolgálják. A matricák használatának háttere: a szülők neve/címe/aláírása azért szükséges, mert a leadott ruhák a szülők tulajdonát képezik, viszont az értük járó támogatás az iskolához kerül. Ezekkel az adatokkal és aláírással tudjuk igazolni, hogy a szülők lemondtak az összegről az intézmény javára. Az adatokat bizalmasan kezeljük és kizárólag tároljuk őket a számunkra is előírt határidőig.) Olyan esetekben, ha a szülők nem járulnak hozzá az adataik megadásához akkor helyettesíthetik azt az iskola nevével és címével.
  • amennyiben elfogytak a Sulizsákos zsákok, a ruhák saját otthoni zsákban is behozhatóak. Ez esetben kérjük, hogy a zsák legyen lezárva és matrica (vagy a matricán is kért információk más módon) legyen rajta

Kérjük a kedves szülőket, hogy az előírásokra fokozottan ügyeljenek!

Előre is köszönjük mindenki segítségét !

Üdvözlettel: A Móricz iskola nevelőtestülete