Iskolakert

Iskolakertünk

A szülők segítségével 2016 őszén, létrehoztuk iskolánk hátsó udvarán az iskolakertet. 2017 tavaszán ezt a kis kertet szülői segítséggel fűszerspirállal bővítettük, majd 2019 tavaszán magaságyásokat helyeztünk kertünkbe, melynek feltöltéséhez sok segítséget kaptunk a szülőktől, támogatóktól.

2017-ben csatlakoztunk az Iskolakert Hálózathoz, melynek alapítványa szakmai tanácsokat tud nyújtani a kert fenntartásához, pályázati lehetőségeket a kert bővítéséhez.

Iskolakerti tevékenységünk, a kertészeti ismereteken túl, magába foglalja környezetünk megóvásának és helyes használatának példáit, az együtt munkálkodás örömét, a feltöltődést és a játékot. Egyben egy olyan típusú közösség építését is szolgálja, amiben szülőkkel közösen munkálkodunk.

A kertben termesztett növények fejlődésének megfigyelésén túl az egészséges táplálkozásra is nevelünk a megtermelt növények pozitív hatásainak megismertetésén keresztül.

Kertünkben megfigyelhetjük a természetes környezet körfolyamatait, megbeszélhetjük a környezeti problémákat és megvalósíthatjuk a fej a szív és a kéz együttes fejlesztését.