Hit- és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választás módosítása

Kedves Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 2018. május 20-ig lehetőségük van az Etika/Hit- és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választás módosítására az EMMI rendeletnek megfelelően:

EMMI rendelet 182/B §

(6) Az iskola tanév közben nem változtathatja meg az érintett szülők 182/A. § (5) és (7) bekezdése szerinti nyilatkozata alapján és az egyházi jogi személy képviselőjével a (2) bekezdés alapján lefolytatott egyeztetés eredményeként a hit- és erkölcstan oktatás vonatkozásában meghatározott csoportbeosztást.

(7)417 Ha a szülő a következő tanévre vonatkozóan az etika vagy a hit- és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választását módosítani kívánja, az erre vonatkozó szándékát minden tanév május 20-áig írásban közli az igazgatóval és az érintett egyházi jogi személy képviselőjével. A 182/A. § (5) és (7) bekezdése szerinti választása megismétlésére a szülő nem kötelezhető.

(8)418 Amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő a tanuló számára a második-nyolcadik évfolyamokon etika helyett hit- és erkölcstan vagy más egyházi jogi személy által tartott hit- és erkölcstan oktatást választ, a tanulmányok megkezdésének feltételeit az újonnan választott hit- és erkölcstan oktatást folytató egyházi jogi személy határozza meg.

Az ezzel kapcsolatos tájékoztatást az egyházak képviselőitől 2018. március 5-én 1600 órakor hallgathatják meg a Móricz Zsigmond Általános Iskola 40-es termében.

Információk a hit- és erkölcstan oktatás választásáról