Energiatudatos Iskola

Iskolánk részt vett a Virtuális Erőmű ProgramTM 2019. márciusi Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatán, melyen díjazást nyertünk energiatudatossági törekvéseinkért.

A klímaváltozás elleni küzdelemben a leghatékonyabb eszköz az energia-hatékonyság javítása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, ezekkel érhető el az életminőség javítása, a versenyképesség fokozása – mondta Áder János köztársasági elnök a Virtuális Erőmű Program (VEP) X. jubileumi  díjátadóján  Budapesten.

A lakossági program elsődleges célcsoportjai a diákok és az iskolák. A jelmondat:

„Tanulással és tudással egy zöldebb és fenntarthatóbb világért”

Pályázatunkkal elnyertük a Virtuális Erőmű Program Energiatudatos Iskola címét, mellyel járó kitüntetést a Parlament felsőházi termében Áder János Köztársasági Elnök Úr jelenlétében vehettük át.

 A díj elnyerésével iskolánk vállalta, hogy a következő feladatokat hajtja végre a cél elérése érdekében 2020 márciusáig:

  • Iskolánk hagyományos Zöld piknikje műanyagmentes lesz. Az ott készülő ételeknél törekszünk a magyar termékek használatára és arra, hogy az ételek és italok az egészséges táplálkozás jegyében készüljenek el. A rendezvényen a szülőkkel és gyerekekkel rendbe tesszük iskolánk környékét. Virágokat ültetünk, elvégezzük a növények őszi metszését, az iskolakert esedékes őszi munkálatait. Sportrendezvényekkel hívjuk fel a figyelmet a mozgás fontosságára.
  • Tovább folytatjuk már kialakult kapcsolatunk építését az energiakövetekkel és igyekszünk minél több osztálynak lehetőséget biztosítani az általuk nyújtott foglalkozáson való részvételre, így hívva fel a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára.
  • Tantermeinkben szelektíven gyűjtjük a hulladékot, ezzel is példát mutatva a környezet megóvására. A szelektív gyűjtést kiterjesztjük a műanyag kupak, a papír és a használt ruhák gyűjtésére is. 

http://www.mi6.hu